MindfulKinderyoga 
 
MindfulKinderyoga vormt een combinatie van kinderyoga met aandacht vanuit Mindfulness.

MindfulKinderyoga is op een speelse, kindvriendelijke manier kennis maken met Mindfulness, Meditatie en Kinderyoga. De aandacht is hierbij gericht op wat je voelt in het hier-en-nu. Kinderen leren de aandacht terug te brengen naar zichzelf en ze leren hoe ze een plekje in zichzelf kunnen vinden waar het altijd rustig is.
 
Afbeelding invoegen
 
 

De yogahoudingen zijn rustig en aandachtig. Muziek, verhalen, kleuren, spelletjes en vooral de zintuigen spelen een grote rol bij MindfulKinderyoga.
Het bevordert de concentratie en leert kinderen om te gaan met spanning en stress. Ze leren om niet altijd op de automatische piloot te reageren, maar juist dat ze een keuze hebben in hoe ze met lastige dingen om kunnen gaan.
Kinderen krijgen handvatten voor het leven mee, waar ze altijd naar terug kunnen grijpen.
 
Bij MindfulKinderyoga ligt de nadruk op de aandacht. Aandacht voor de beweging, de adem, in- of ontspanning. Door te leren focussen leren kinderen zonder oordelen steeds de aandacht terug te brengen naar zichzelf.
De adem is hierbij een mooi hulpmiddel, omdat je die immers altijd bij je hebt. 
 
De lessen MindfulKinderyoga worden verzorgd door Charlotte van den Berg.
Charlotte is zelf moeder van twee jonge kinderen. Tijdens haar reis door Nepal heeft zij kennis gemaakt met de boeddhistische vorm van meditatie voor jonge kinderen en heeft zij een aantal lessen verzorgd in een kindertehuis in Kathmandu.
Charlotte heeft een pedagogische achtergrond en heeft de opleidingen Holistische Kinderyoga en Mindfulness en Meditatie met kinderen afgerond bij Arterre.
 
In het najaar van 2021 willen we starten met een aanbod MindfulKinderyoga.
Op woensdagmiddag 2 juni en woensdagmiddag 9 juni staan er gratis proeflessen gepland.
Woensdag 2 juni voor de leeftijdsgroepen van 4 tot en met 6 jaar en van 7 tot en met 9 jaar.
Woensdag 9 juni voor de leeftijdsgroep van 10 tot en met 12 jaar.
Informatie over de precieze tijd en locatie volgt binnenkort maar aanmelden is nu al mogelijk.