Aandacht in Nu
 

Aandacht in Nu als startpunt voor levenskunst.
Een kennismaking met jezelf vanuit rusten in Nu-heid. 
 
 
 Laten we de tijd laten gaan
waarheen hij wil
...en zie dan hoe weiden hun vee vinden,
wouden hun wild,
luchten hun vogels,
uitzichten onze ogen,
en ach, hoe eenvoud zijn raadsel vindt
 
Rutger Kopland 
 
 
  
Nu-heid is altijd aanwezig. In onze normale, dagelijkse oriƫntatie zijn we steeds op weg en scheppen we een lineaire tijd waarin we de werkelijkheid verdelen in jaren, maanden, weken. Tot in het kleinste deelmoment. Daarmee schieten we telkens over het Nu heen en zetten het gevangen achter een muur van losse momenten.

Op de inspiratiezondagen nodig ik je uit om plaats te nemen in het altijd aanwezige Nu en te ontdekken hoe je van nature zo oneindig veel ruimer bent dan je vanuit je conventionele geest denkt te zijn.
Vanuit onze overlevingsblik zetten we onszelf en de wereld om ons heen vast. 
Door present te zijn bij precies zoals het is en contact te maken met de altijd aanwezige stilte en openheid zie je hoe stromend de werkelijkheid is en maak je contact met jouw innerlijke wijsheid, helderheid, inspiratie en levenslust.

We starten op deze dagen zo mogelijk met een stiltewandeling. Verder maken we gebruik van meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie, dans, bewustzijnsoefeningen, uitwisseling en verdieping.

Natuurlijk is het fijn om aan alle zondagen deel te nemen maar het  is ook mogelijk om je voor enkele zondagen aan te melden.


  • Data   :  Zondag 6 oktober en zondag 1 december 2024. Zondag 9 februari en zondag 27 april 2025.
  • Locatie:  Zutphen. Emmerikseweg 353.
  • Prijs    :  45 euro per keer, inclusief koffie en thee.